Over ons

Werknemers

In het jaar 2023 bestaat K. Greving Transport B.V. 25 jaar. Echter, de naam Greving is al langer een begrip in de transport. 

Het begin
Klaas Greving is een zoon van Piet Greving, uit Groningen. Het familie transportbedrijf Gebroeders Greving in Groningen werd 75 jaar geleden overgenomen door de broer en de neef van Piet. Zelf wilde Piet echter ook door, en hij kreeg daar ook een transportvergunning voor. Een vergunning was schaars in die tijd, daarom werd besloten dat zijn zoon Klaas op zijn vergunning een transportbedrijf opstartte. Met het oog op de vergunning werd dat P. Greving, en dat is ook altijd zo gebleven als herinnering aan Piet. De oprichting was in 1986 en Klaas Greving zette vooral in op internationaal transport naar Denemarken, onder meer met een lijndienst tussen Parijs en Denemarken.

Doorstart
In 1998 zat het even niet mee voor het bedrijf, maar Klaas Greving wist een succesvolle doorstart te maken onder de naam K. Greving Transport B.V.. Op de vrachtwagens bleef de P. van Piet staan tot de dag van vandaag. Het bedrijf werd na de doorstart breder qua activiteiten. Zo rijden er nu koeltrailers, en houdt K. Greving Transport B.V. zich bezig met distributie, kippertransport en nog steeds met internationaal transport.

Overname

Sinds 2017 is Poul Erik Greving, de oudste zoon van Klaas Greving, in het bedrijf gestapt. En sinds dit jaar (2023) is Poul Erik Greving volledig eigenaar van K. Greving Transport B.V. geworden.

Poul Erik en Klaas Greving